luni, 26 octombrie 2009

TRADAREA DE NEAM !


Ceea ce Marcus Tullius Cicero (106-43 î.Hr.) prezenta senatului roman dar si lui Caesar, Crassus si Pompey, arata o realitate prezenta, din pacate, si astazi.
Tradarea este prezenta si in Romania anilor 2009...

Ei, tradatorii, lucreaza la adapostul unor paravane, care mai de care mai colorate dar si la adapostul "marilor maestrii" , cei care le promit "abundenta" atat acum si aici dar si in "viata viitoare".


Iata citatul istoric, un citat asupra caruia ar trebui sa se "aplece" cei pusi sa "imparta" dreptatea... si nu numai ei...

O natiune poate supravietui nebuniilor proprii, si chiar ambitiei, dar nu poate supravietui tradarilor din interior.

Un inamic stând la poarta este mai putin formidabil, pentru ca acesta este cunoscut si îsi poarta steagul în mod deschis împotriva cetatii.

Dar tradatorul se misca liber printre cei din interiorul portilor, murmurul lui viclean susurând pe toate aleile, auzite chiar pe holurile guvernului.

Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator. Vorbeste cu accent similar cu cel al victimelor lui, poarta chipul si hainele lor, apelând la sentimentele profunde ale inimilor tuturor oamenilor.

Putrezeste sufletul unei natiuni; lucreaza în secret si necunoscut în noapte, sa submineze stâlpii unui oras; infecteaza corpul politic pentru ca acesta sa nu mai reziste".

Marcus Cicero, vorbind lui Caesar, Crassus, Pompey si senatului Roman.

4 comentarii:

  1. Uitindu-ma la America unde locuiesc, mi se pare ca toate natiunile au pierdut notiunea de natiune, neam, patriotism...
    S-a facut in intreaga lume un efort de globalizare la care s-a lucrat fin de multa vreme...de undeva de dedesupt. Citiva oameni bogati care nu se mai multumesc cu controlul la nivel national...ci il vor la nivel mondial. Iar noi, oamenii, ca niste oi ne-am vazut fiecare de bucatica noastra de pasune fara sa ne interesam ce se intimpla in jur...

    Unii s-au mai trezit; pentru unii e prea tirziu...si parca este un tsunami politic pe care nu-l poti stavilii? O sa reusim sa stabilim vechile granite, vechile atribute, caracteristici, oare? S-au ne-om topii toti in nepasare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. America in care locuiti, din pacate, nu mai este America "parintilor" nostri.
    Am incercat sa ajut oarecum oamenii prin (macar) renasterea apetitului pentru carte, in special istoria din surse variate.
    Aici, mai jos, am scris cateva cuvinte pentru a arata ca America, in mod intentionat, a fost schimbata.

    http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/10/la-un-asemenea-subiect-am-sa-atasez-un.html

    La fel si lumea, dar America in special deoarece ea reprezinta "liderul".
    In mod intentionat serviciul de emigratii (USCIS) si altii au "importat" in SUA nu neaparat calitatea ci mai degraba "cautatorii de aur" moderni si oameni din lumea a treia.
    Principiile castigate de America cu sange, astazi sunt "lepadate" (aruncate) cu usurinta de "americanii" care nu au respect nici fata de istorie si nici fata de vreun principiu.

    America, din pacate, este infiltrata de secole de spionajul iezuit.
    Acestia par a fi americani dar nu sunt. Ei au lucrat si lucreaza la distrugerea Americii incepand, in special, din anul 1815, de la acel complot negru, Congresul de la Viena.

    Citeste "Teroristii Secreti" si alte materiale legate de acest subiect: Iezuitii si distrugerea SUA.

    http://www.scribd.com/doc/11351800/Teroritii-Secrei-de-Bill-Hughes-

    Succes !

    RăspundețiȘtergere
  3. 'Pentru ca tradatorul nu pare a fi tradator'
    Acest lucru s-a aplicat oriunde,se aplica si se va mai aplica.Nu cred ca vom putea noi schimba ceva.Tradatori peste tot exista.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este domnisoara Diana, numai ca...
    Imi place ceea ce spuneti:

    "Sunt o visatoare convinsa si sper sa reusesc ce mi-am propus prin ceea ce sunt,mai mult decat prin ceea ce stiu sau prin ceea ce fac."

    De ce nu s-ar aplica asta si in ceea ce priveste tradarea...?!
    Putem visa la servicii de contrainformatii eficiente si la un popor cu un minim de pregatire contrainformativa ...?

    Putem visa ca tradarea si tradatorul pot avea un sfarsit ?

    Va doresc succes !
    Ronin
    ronin4tim@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere