vineri, 19 august 2011

BĂTRÂNUL... REMEMBER 1991 - 2011

Laurenţiu Cremene a deschis şedinţa. Cu faţa cioplită dintr-un lemn pamântiu, cu voce răguşită, şi aspră. Laurenţiu Cremene nu mai era deloc spionul fercheş care rupsese multe inimi prin saloanele înaltei societăţi din Vest. Firea adevarată, de cremene, îi ieşise la suprafaţă. Mirosea a război. Dur de tot.

- Domnilor, a început Laurenţiu. Contrar legilor noastre, v-am convocat în acest loc, împreună, pentru prima şi ultima dată. Situaţia este extrem de critică. Nu avem îndoială că am fost trădaţi de către un individ care a uitat cine suntem şi pentru ce luptăm. Comandantul unităţii noastre a fost ucis, în această dimineaţă, în faţa sediului central, cu un foc de armă cu lunetă. Ştim cine a tras: un killer bubul. Sediul central e deconspirat şi va fi părăsit până către miezul nopţii. Aici, am luat toate măsurile de siguranţă posibile. Trebuie să fim foarte la obiect, să nu pierdem vremea. În primul rând, vă comunic faptul că trădătorul nu a avut acces la sectoarele de care răspundeţi, aşa că sunteţi în deplină siguranţă. Mai mult, am distrus cu mâna mea toate documentele privind personalul Octogonului, şi am şters memoria calculatorului. Din acest moment, veţi lupta în formaţii mici, pe cont propriu. Suntem nevoiţi să trecem în dispozitiv de atac...

- Asta nu se poate!

Vorbisem tare, fără să mă controlez.

- De ce să nu se poată, domnul meu?

Cremene evita, totuşi, să ne pronunţe numele, să deconspire bruma de mască ce ne mai ramăsese.

- Pentru că Bătrânul a ordonat să stăm în dispozitiv de apărare internă, până la clarificarea situaţiei. Şi, mai ales, pentru că suntem prea puţini pentru un război mondial împotriva bubulilor.

- Trădaţi, cu sediile deconspirate, fără bani, nu avem de ales: cea mai bună apărare este atacul.

Ordon:

Treceţi în dispozitiv de atac general asupra poziţiilor deţinute de bubuli în politică, finanţe, economie şi servicii secrete!

Colaboraţi cu orice organ de stat, românesc ori străin, cu poliţia, gărzile financiare, presa, radioul şi televiziunea din orice ţară, pentru demascarea poziţiilor şi acţiunilor anti-umane desfăşurate de bubuli şi stăpânii lor!

Nu aveţi voie să muriţi înainte de a neutraliza cel puţin trei rezidenţe bubule ori circa cincizeci de luptători independenţi din tabăra lor!

Nu aveţi voie să apelaţi la metode teroriste, nu aveţi voie să ucideţi! Predaţi bubulii prinşi în flagrant organelor de poliţie ori serviciilor secrete ale tărilor în care acţionaţi! Fără a vă deconspira! Căutaţi să câştigaţi suportul unor partide şi naţiuni doritoare de pace şi libertate, să le atrageţi în activitatea de neutralizare a bubulilor!

Prezentaţi în întreaga lume adevărul cu privire la România şi acţiunile bubulilor! Susţineţi, cu orice preţ, interesele politice, economice şi de altă natură ale României, în orice zonă v-aţi afla. Reduceţi presiunea externă asupra ţării!

Raportaţi zilnic rezultatele obţinute, informaţiile de interes operativ şi inamicii neutralizaţi! Sistemul va fi cel cunoscut. Fiecare veţi primi, separat, parolele de contact şi ora de raport. Acţiunea va fi condusă de mine, din sediul comandamentului special extern. În situaţia că voi fi ucis, îmi va urma la comandă domnul Gheorghe Maxim, şeful rezidenţei din Europa Centrală.

Un bărbat cărunt, sub cinzeci de ani, s-a ridicat în picioare, pentru a fi văzut şi recunoscut de toţi ca numărul doi în Octogon. Căci Octogonul continua să existe. Şi să lupte. Pe viaţă şi pe moarte.

Luptaţi cu tărie şi spirit de sacrificiu, a continuat Cremene. Mai bine morţi, decât prizonieri! Am terminat. Întrebări?

- Unde e trupul Bătrânului?

- Acolo unde trebuie.

- Cine e trădătorul? Ce măsuri s-au luat pentru neutralizarea sa?

- Trădătorul se numeşte Huiban şi provine din activiştii de partid prin care era supravegheată unitatea. Va fi neutralizat azi.

- Cine organizează cooperarea zonală?

- Şefii de reţele adiacente.

- Ce fonduri au rămas la dispoziţie?

- Fiecare reţea va funcţiona după principiul autogestiunii, deoarece nu există nici un fel de fond.

- Ce facem cu agenţii străini, platiţi?

- Îi folosiţi în continuare, fără a-i plăti. Trebuie să înţeleagă situaţia. După victorie, vor fi recompensaţi regeşte.

- Putem face alianţe cu alte servicii secrete?

- Alianţe propriu-zise, nu! Puteţi, însă, să le furnizaţi date despre bubuli ori să obţineţi astfel de informaţii de la ei. Fără deconspirări!

- Cât se estimează că va dura confruntarea?

- Analiştii noştri au evaluat forţa activă a serviciilor secrete bubule şi aliate lor la cifra de trei sute de mii de persoane. Presupunând că vom salva cam jumătate din efectiv şi vom încheia alianţe de colaborare cu americanii, japonezii, englezii şi chinezii, vom putea neutraliza efectivul prezent, plus cel recrutat între timp, în circa zece ani.

- Semnale de pericol şi avertizare?

- Vi se vor comunica fiecăruia în parte.

Nu mai era nimic de spus. Venise vremea lupilor singuratici. Adică război informativ mondial, pe viaţă şi pe moarte.

Quinta Spartă - Pavel Coruţ

http://www.scribd.com/doc/62658539/Quinta-Spart%C4%83-Pavel-Coru%C5%A3


3 comentarii:

  1. Multumim, Ronin, pentru acest Remember. Desi este putin straniu sa-ti amintesti ceva ce nu ai uitat niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  2. We will always remeber you, our old man...

    Nu te vom uita niciodata, batranul nostru..


    E.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci personajul nu este fictiune , tocmai citesc "Fulgerul Albastru",

    RăspundețiȘtergere