joi, 31 mai 2012

Declarația de la Budapesta- Un fost rege care a semnat acest act antinațional

Declarația de la Budapesta- Un fost rege care a semnat acest act antinațional.




Am revenit la acest material incomplet, ca să mai fac anumite precizari utile cititorilor mei:

Cu toate că Ader Janos a devenit președinte (era de așteptat, având în vedere că cei care îl susțin, luptă de atâția ani (decenii)- pentru a pune piciorul pe teritoriul românesc), lucrurile nu se vor schimba în sensul sperat de el și de cei care orchestrează totul din umbră ... !
Să facem o incursiune în istoria conflictului cu Ungaria, mai exact, asupra Declarației de la Budapesta, care era menită să fie declanșatorul care putea dezbina România. --- Pentru asta ma voi ajuta de pasaje din articolul "Declaratia de la Budapesta", semnat de colegiul de redacție ACMRR-SRI, dinrevista Vitralii- Lumini și Umbre, nr. 10, 2012, revista veteranilor din Serviciile Romane de Informatii: oameni de calibru, adevarați patrioți !

"În primul rând, trebuie subliniat că aceasta Declarație se înscrie într-un lung șir de provocări concepute și dirijate de autoritățile statului ungar" - aici aș mai adauga eu la statul ungar: care crede că i se cuvine tot ce își dorește- Transilvania !

"Dupa 1980, Budapesta socialistă a intensificat și mai mult campania revizionistă având drept obiectiv România "prietenă".
Sub egida Academiei Ungare, la Budapesta a apărut în anul 1982 o "istorie" a Transilvaniei în 3 volume, care relua tot arsenalul propagandist antiromânesc folosit de istoriografia maghiară, de statul totalitar horthyst,românii fiind considerați un popor inferior, iar ungurii ca popor superior cu drepturi incontestabile asupra Transilvaniei" (...)

"În cadrul unor manifestări naționaliste încurajate de guvernul de la Budapesta, la 16 iunie 1989 a fost organizat ceremonialul reînhumarii lui Imre Nagy și a altori actori ai evenimentelor din Ungaria toamnei anului 1956.

Cu acest prilej o serie de unguri din exil iau initiațiva de a formula un Apel international, referitor la Transilvania. Constienti ca un asemenea Apel poate avea un impact propagandist numai daca este acceptat si de unii romani, ei reusesc sa convinga sase romani din diaspora sa-si puna semnatura pe un document revizionist unguresc.

Prin acest document, care a ramas cunoscut sub numele de Declaratia de la Budapesta, strategia guvernamentala maghiara de revendicare a Transilvaniei a intrat in etapa formularii unor pretentii afisate la nivel international. Fara nici o retinere, Ungaria se amesteca in treburile interne ale Romaniei."(...)

"La cateva zile dupa publicarea ei, Declaratia de la Budapesta a fost însușită și sprijinită de fostul rege Mihai. Cei care se înghesuie astăzi a-i face temenele ascund cu buna stiinta participarea acestuia la un act antinational.
La 4 iulie 1989, o delegație compusă din Ariadna Combes, Ion Vianu si Dinu Zamfirescu i-a înmanat ex-regelui textul Declaratiei de la Budapesta, iar acesta a aprobat-o întrutotul, subliniind că exprimă și convingerile sale. Presa clujeana, sugera anul trecut că fostul rege ar fi dispus să ofere Transilvania drept rasplată pentru sprijinul extern care să conduca la reașezarea sa pe tron.

Semnatari romani:

  1. Stelian Balanescu (Cercul Roman din RFG);
  2. Mihnea Berindei (Vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania);
  3. Ariadna Combes (Vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania);
  4. Mihai Korne, director al revistei "Lupta";
  5. Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia;
  6. Dinu Zamfirescu, membru al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania, si membru al Partidului National Liberal(PNL);
  7. Doru Braia(pro-rege);(cel care il invita pe gura-casca Ohanesian(pro-rege)- "deconspiratorul" sediilor fostei DIE, cel care palavrageste verzi si uscate, " uitand "ca inainte de a fi jurnalist (scuza lui sau poate acoperirea lui) este in primul rand roman, dar din pacate, actiunile lui arata contrariul, si anume ca este anti-roman).
  8. Dan Alexe..,
  9. Theodor Cazaban,
  10. Daniel Boc,
  11. Matei Cazacu,
  12. Antonia Constantinescu,
  13. Sofia Cesianu,
  14. Florica Dimitrescu;
  15. Paul Goma,
  16. Virgil Ierunca,
  17. Eugen Ionescu,
  18. Marie-France Ionescu,
  19. Monica Lovinescu,
  20. Bujor Nedelcovici,
  21. Adrian Niculescu,
  22. Alexandru Niculescu,
  23. Alain Paruit,
  24. Alex. Sincu
  25. Neagu Djuvara......
  26. Sanda Stolojan,
  27. Vlad Stolojan,
  28. Ileana Vrancea,
  29. George Barbul,
  30. Dina Braitianu- Missirliu,
  31. Alexandru Missirliu,
  32. Ileana Verzea
  33. Vladimir Tismaneanu.... "

Reactiile- figurilor proeminente- emigrantilor romani, nu au intarziat sa apara, romanul patriot care isi apara tara chiar si departe de ea, a reactionat pe masura, indignati, surprinsi si revoltati (mesajele acestora le gasiti in revista Vitralii- Lumini si Umbre, nr.10)

Mai mult despre acest subiect dar si despre alte subiecte de maxim interes national, gasiti in revista Vitralii-ACMRR-SRI !


http://securitatea-romaniei.blogspot.com/p/i-secuii-sunt-fratii-nostrii-ii.html

http://www.stiriprahova.ro/Articole/REVISTA%20VITRALII%20NR%2010%20-%20din%20cuprins/12267.aspx




Un comentariu:

  1. O blasfemie si o cretinitate istorica incredebila.La fel de incredbila e si incercare de manipulare a Romanilor in a crede aberatii de genul asta ...

    RăspundețiȘtergere