marți, 7 decembrie 2010

Dusko Popov "astazi" si decidentul politic.


Cum decidentul politic alege sa-si bata joc de munca ofiterilor de informatii. De ce se intampla toate astea? Sunt ele date care tin doar de greselile istoriei sau ele sunt prezente si astazi? In cele de mai jos, am selectat cateva episoade in care se descopera cum decidentul politic (si militar politruc) nu numai ca nesocoteste rapoartele operativilor dar descopera un lucru cu mult mai grav: unii decidenti politico-militari (de top) sunt pioni ai spionajului iezuit.

Pentru ca informatia culeasa si transmisa de agentul secret sa fie valorificata este insa necesar ca factorul de decizie sa-i accepte credibilitatea si sa o ia, deci, in consideratie, in calculele si planurile sale.

Memoriile lui Dusko Popov ofera un exemplu concludent de nevalorificare a unei informatii pretioase: relatarea sa despre chestionarul german privind Pearl Harbor, chestionar referitor la datele necesare atacului japonez ce avea sa fie executat la 7 decembrie 1941, este reala.

In recenta biografie a generalului William J. Donovan, fondatorul Oficiului de Servicii Strategice (OSS), Anthony Cave Brown confirma relatarea lui Dusko Popov, care releva grava responsabilitate a lui J. Edgar Hoover, seful Biroului Federal de Investigatii (FBI) in ratarea marii ocazii de a "patrunde" in pregatirile japoneze de atac asupra Pearl Harborului.

Cazul lui Dusko Popov nu este singular.

Despre Planul "Barbarossa" - agresiunea hitlerista impotriva Uniunii Sovietice - I.V. Stalin a primit un adevarat torent de date din partea propriilor servicii de informatii, ca si din partea puterilor aliate occidentale.

La 21 iunie 1941 - deci in ajunul atacului Wehrmachtului -, L.P. Beria cerea rechemarea si sanctionarea ambasadorului sovietic la Berlin, Dekazonov, care informase ca a doua zi va incepe atacul hitlerist impotriva Uniunii Sovietice (informatie confirmata si de atasatul militar, general maior V. Tupikov, pe care L.P. Beria, printr-un joc de cuvinte - "tupo" inseamna in lb. rusa "stupid" - il califica drept prost).

Conducerea hitlerista nu a evaluat corect informatiile transmise de Elyesa Bazna ("Cicero"), valetul ambasadorului britanic in Turcia, Sir Hugh Knatchbull Hugessen. Cand, pe baza datelor obtinute de "Cicero", Ludwig Moyzisch, atasatul comercial al ambasadei germane la Ankara si colaborator "S.D." (Serviciu de Siguranta), subordonat lui Ernst Kaltenbrunner si Walter Schellenberg, a comunicat in martie 1944 ca "Overlord" este numele de cod al debarcarii aliate in Franta si ca ea va avea loc la o data apropiata, Berlinul a raspuns: "Posibil, dar putin probabil".

"Ultima informatie firnizata de Cicero - cea mai importanta - a fost primita cu acelasi dispret ca toate celelalte".

Hoover, Stalin, Beria, Hitler, nu au fost altceva decat instrumente ale spionajului iezuit. Asa se explica atitudinea lor ilogica fata de propriul popor. Trebuie stopati toti acesti tradatori in a mai accede in functii importante in stat prin scolile si universitatile patronate, de regula, de ordinul iezuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu