joi, 23 iunie 2011

TRĂDĂTORII...

Materialul de mai jos este primit de la "SOS Humanitas".

Cine observa inalta tradare? Intr-o perioada in care presedintia Uniunii Europene este detinuta de Ungaria, sub bagheta europarlamentarului Laszlo Tokes, la Bruxelles, chiar in Parlamentul European, este solicitata, in mod oficial si imperativ, autonomia teritoriala. A cui? A maghiarilor care traiesc pe teritoriul Romaniei. Si care este motivul? Motivul invocat este faptul ca este vorba de “zone cedate tarilor invecinate” de catre Ungaria. Si, in acest timp, seful statului roman tace chitic. Iar premierul Guvernului roman tace si el chitic. Ca si seful diplomatiei de la Bucuresti.

Conform tuturor normelor internationale, ca sa nu mai vorbim de Constitutia Romaniei, atacarea integritatii teritoriale a unui stat national este, daca e savarsita de o putere straina, un act calificat de agresiune, iar daca este savarsita din interior, un act de tradare nationala. Solicitarea oficiala a autonomiei teritoriale de catre europarlamentarul Laszlo Tokes, ales in aceasta inalta demnitate de catre cetatenii Romaniei, cu sau fara concursul serviciilor secrete, cu sau fara concursul Presedintelui Traian Basescu, este un act de tradare. Incurajat nu numai de la Budapesta, ci si de catre asa-numitul Consiliu al Autonomiei Maghiare. Iar tradarea se savarseste cu complicitatea Presedintelui Traian Basescu, a partidului de guvernamant, PD-L, si a Guvernului instaurat de aceasta, guvern de coalitie din care face parte si UDMR.

Inainte de a vedea care pot fi urmarile acestui demers international, facut pe cai cat se poate de oficiale, sunt necesare cateva precizari vizand conjunctura in care se produce acest eveniment. Asa cum aratam mai sus, Ungaria se gaseste intr-o pozitie foarte buna, detinand presedintia Uniunii Europene. Ungaria este iesita, practic, din criza economica, in timp ce Romaniaeste nominalizata drept statul european cu cel mai mare risc de disolutie si razboi civil.

In Romania, o putere care nu mai are niciun fel de credibilitate interna si externa si care, daca acum ar fi votata de catre cetateni, nu ar obtine mai mult de 15 la suta, reuseste, prin combinatii contrare vointei populare, sa reziste la guvernare si sa-si pastreze o majoritate parlamentara cu sprijinul UDMR. Pretul tradarii =egal= pretul dezmembrarii Solicitarea oficiala in Parlamentul European de obtinere a autonomiei teritoriale pentru maghiari, nesanctionata de nicio autoritate romana, reprezinta atat o agresiune impotriva statului roman, cat si un act de tradare nationala. Cum pentru orice exista un pret, nu ne ramane decat sa ne intrebam care este acela.

Cat ii priveste pe maghiari, pe cei cu cetatenie romana, pe cetatenii Ungariei ori a altor tari unde exista asemenea comunitati, nu pot sa afirm altceva decat ca acestia sunt motivati sa urmareasca un obiectiv final comun. Cel al unei Ungarii mari. Si un obiectiv de etapa. Obtinerea pretutindeni in lume, acolo unde exista mari comunitati maghiare, a autonomiei teritoriale. Cum? Prin dezmembrarea respectivelor state. In definitiv, noi, romanii, cei animati de sentimente patriotice, nu am dori o Romanie Mare? Nu am dori o reunificare cu Basarabia si Bucovina? E adevarat, pe unii fata de altii ne deosebeste un detaliu. Si anume faptul ca regiunile care ar compune Romania Mare au fost, de-a lungul istoriei, locuite de romani. Nu ocupate. Dar sa trecem peste asta. Daca este usor de raspuns la intrebarea “ce anume urmaresc maghiarii sub aspectul autonomiei teritoriale?”, este ceva mai complicat de observat si de analizat motivele care ii determina pe ceilalti – ma refer la autoritatile statului roman si la unele formatiuni politice – sa ii ajute. Sa sustina tacit sau chiar activ ideea autonomiei teritoriale, care este echivalenta cu dezmembrarea statului roman.

O prima explicatie ar fi faptul ca PD-L se cramponeaza sa ramana la guvernare, fiind gata sa plateasca orice pret, inclusiv pretul maxim sub aspectul interesului national, iar Presedintele Traian Basescu se cramponeaza sa ramana la Cotroceni, fiind si el gata sa platesca pentru asta. Ori se stie ca soarta PD-L si a sefului statului depinde de ramanerea UDMR in coalitie. Dar pretul tradarii nu poate fi chiar atat de mic. Mai exista si un pret al libertatii, care este luat in calcul de tradatori. Multi fruntasi PD-L se tem ca, odata pierduta puterea, impotriva lor se vor deschide dosare penale. Si ca, intr-o buna zi, vor fi judecati si condamnati pentru coruptie. Ori pentru abuzuri. Iar Presedintele Traian Basescu se teme ca, odata cu plecarea de la Cotroceni, vor fi redeschise dosarele mai vechi penale pe care le are si ca nu ar fi exclus sa fie initiate altele noi. Asadar, exista si un pret legat de libertate. Asta se fie motivul….. !

Nota: A se lua in calcul cine controleaza dreapta “crestina”. Partidul Popular European (PPE) este “Nasul”.

http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/12/traian-basescu-quo-vadis.html


A consemnat,

Tim RONIN

2 comentarii:

  1. Multumim pentru toate informatiile pe care ni le oferi! Tyna

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Ronin! Iti impartasesc aceleasi pareri... E.

    RăspundețiȘtergere