joi, 14 iulie 2011

Spiritism - Hipnoza - Experiente extracorporale

“Este de remarcat ca dupa ce spiritismul a imbracat halatul de laborator prin hipnoza si perceptie extrasenzoriala, experientele extracorporale vin ca o noua incercare de legitimare stiintifica. Care este realitatea despre aceste “excursii” in afara corpului ?”

Persoanele sub influenta drogurilor psihidelice raporteaza frecvent astfel de senzatii: “Corpul nu mai este al meu” ; “simt ca sint un spectator uitandu-ma la mine” ; “Ma simt ca si cum nu as avea corp”; etc.

G.D. Klee, “Acidul lisergic si functiile eului”, mai 1963.

“Este cunoscut ca dioxidul de carbon poate produce asupra sistemului nervos central efecte similare cu ale substantelor halucinogene.

L.J. Meduna relateaza ca aproape toate efectele realizate de halucinogene pot fi intalnite in necroza provocata de dioxidul de carbon.

L.J. Meduna, “Efectele dioxidului de carbon asupra functiilor creierului uman”, 1958.

Dr. Moody a fost totusi prudent in folosirea termenilor, definindu-si intamplarile ca “experiente in vecinatatea mortii”.

***

Alte informatii:

Citim această ştire, apărută pe portalul ScienceDaily.com, precum că nivelul ridicat de dioxid de carbon ar explica “experienţele din apropierea morţii”.

Experienţele din apropierea morţii (pentru pacienţi ce au intrat în stop cardiac şi apoi au revenit la viaţă) includ senzaţii precum: lumină puternică în faţa ochilor, un sentiment de pace şi bucurie, aparenta întâlnire cu entităţi mistice. Toate aceste senzaţii ar putea fi “rodul” nivelului ridicat de bioxid de carbon din sânge, au ajuns la această concluzie cercetătorii de la BioMed Central, care şi-au publicat concluziile în revista medicală “Critical Care” şi care au investigat evenimente ciudate în cazul a 52 de pacienţi care s-au aflat în stop cardiac.

***

Zalika Klemenc-Ketisa a lucrat cu echipa sa de cercetători de la Universitatea din Maribor (Slovenia) pentru a investiga pacienţii având experienţe în apropierea morţii. Ea a spus că “Am găsit că acei pacienţi care au experimentat fenomenul aveau niveluri foarte ridicate ale dioxidului de carbon în sânge faţă de cei ce n-au experimentat acest fenomen”. Ea a mai adăugat că experienţele din apropierea morţii n-au avut corelaţii cu sexul, vârsta, nivelul de educaţie, credinţa religioasă sau frica de moarte.

***

Sursa:

http://www.lovendal.net/wp52/experientele-din-apropierea-mortii-s-ar-datora-dioxidului-de-carbon/

***

Experienţele de dincolo de moarte, cauzate de impulsuri electrice PE SCURT | 10:09 | 1 iunie 2010


Experienţele din apropierea morţii sunt cauzate de un fel de „furtuni" electrice care se produc în creier. „Credem că experienţele din apropierea morţii ar putea avea drept cauză o supratensiune de electricitate, pe măsură ce creierul rămâne fără oxigen", a declarat Lakhmir Chawla, specialist la centrul medical al Universităţii George Washington, unde s-a realizat studiul.

Experienţa durează între 30 de secunde şi 3 minute, impulsul electric începând dintr-o parte a creierului şi răspândindu-se în cascade, fapt ce creează senzaţii foarte puternice. „Credem că pacienţii care sunt resuscitaţi îşi pot aminti imaginile declanşate de această cascadă. Este o potenţială explicaţie a clarităţii imaginilor, în cazul experienţelor extracorporale", crede dr. Chawla.

Numeroase persoane care au avut astfel de experienţe au mărturisit că au plutit în afara propriului corp sau că au străbătut tunele.Moartea nu este un moment, ci un proces care durează uneori până la câteva ore. Resuscitarea este o formă de stopare şi inversare a acestui proces, a declarat dr. Sam Parnia pentru Daily Mail.

***

http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/Experientele-de-dincolo-de-moarte--cauzate-de-impulsuri-electrice-697.html

***

Știința confirmă faptul că experiențele extra-corporale nu sunt nimic mai mult decât vii halucinații. Acestea au loc doar în minte și nu sunt experiențe fizice autentice, iar unii dintre noi suntem predispuși la acest fenomen, susțin autorii unui studiu recent.


Experiențele extra-corporale au fost adesea exploatate ca dovezi ale unor proiecții astrale, întoarcerea din moarte sau dovada existenței sufletului nemuritor. Cercetătorii de la University of Birmingham susțin că experiențele extra-corporale au loc atunci când „dezechilibrele din creier" îi fac pe oameni să devină dezorientați și să piardă simțul fizic asupra corpului lor.

Departe de a fi evenimente „funky", „hippie" sau „spirituale" ele nu sunt altceva decât „evenimente concrete neurofiziologice".

Studiul prezentat de cercetători în revista Cortex arată că oamenii cu iregularități în lobii temporali, care controlează memoria și recunoașterea obiectelor, sunt mult mai predispuși să-și „transforme poziția propriului lor corp."


Această mișcare a creierului ar putea explica de ce manechinul Miranda Kerr a simțit o experiență extra-corporală atunci când i-a dat naștere fiului ei Flynn. Kerr, în vârstă de 28 de ani a declarat săptămâna trecută: „Am crezut efectiv că voi muri la un moment dat și mi-am părăsit trupul. Priveam în jos spre el. Durerea era atât de intensă." Kerr va fi acum cel mai probabil clasată în categoria pacienților OBE (out-of-body experience - experiențe extra-corporale).


Dr Jason Braithwaite care a condus studiul susține că au studiat „65 de studenți la psihologie și am descoperit faptul că cei ce au experiențe extra-corporale aveau prejudecăți cu privire la distorsionarea și transformarea trupului." Dincolo de oamenii cu prejudecăți sunt cei ce mărturisesc a avea frecvent experiențe déjà vu, care au simțit adesea și faptul că nu mai au membre sau că se mișcă deși stăteau pe loc. Ei sunt cei mai dispuși să aibă experiențe extra-corporale. În luna aprilie 2011 Kevin Nelson, profesor de neurologie la University of Kentucky, a argumentat faptul că această stare este determinată și de vise tulburătoare.


Neurologul elvețian Olaf Blanke, o autoritate în probleme de conștiență, e de părere că aceste experiențe extra-corporale sunt rezultatul temporar al unor percepții deficitare cauzate de creier atunci când acesta devine confuz. În timpul unui experiment o serie de voluntari au fost expuși unui peisaj generat pe computer care prezenta o realitate virtuală cu personaje virtuale. După o perioadă de imersiune în acest nou context, în creierele subiecților lor a avut loc o mișcare interesantă, voluntarii crezând temporar că ocupă trupul unui personaj generat de computer.


În luna octombrie 2010 revista Semnele timpului v-a prezentat un interviu cu Ruth Frikart-Moor sub titlul „Îmi amintesc cum am murit”. Trăind o astfel de experiență, Frikart-Moor a mărturisit: „Eu nu pot decat să plasez în capul meu acele viziuni, halucinaţii etc., ceea ce eu numesc simplu „deranjamente psihice temporare provocate de un traumatism" - în cazul meu, de stopul cardiac. Acestea sunt funcţii ale creierului care se activează parţial, mai mult sau mai puţin dezordonat şi în anumite momente imprevizibile - dar în niciun caz în clipele morţii. Unii dintre cei care vorbesc despre experienţa lor din preajma morţii pretind că au părăsit pentru câteva momente viaţa terestră pentru a evada în ceea ce este dincolo - dar ei se înşală şi aş putea spune că se înşală în mod periculos.”


http://www.semneletimpului.ro/stiri/Experientele-extra-corporale-au-loc-doar-in-minte-3828.html

***

Chiar daca spiritismul s-a transformat in stiinta (sau macar asta incearca sa faca), nu trebuie uitat ce reprezinta el.


- SPIRITISMUL: este stiinta, filozofia si religia vietii constiente, bazate pe comunicarile realizate de mediumii spiritisti, cu cei care traiesc in lumea spiritelor.

- SPIRITIST: este cineva care crede, ca baza a religiei, in comunicarea cu lumea spiritelor prin intermediul mediumilor si care-si modeleaza caracterul conform celor mai inalte invataturi derivate din aceste comunicari.

- MEDIUM SPIRITIST: este o persoana al carei organism este sensibil la vibratiile din lumea spiritelor prin care inteligentele de dincolo sunt capabile sa transmita mesaje si sa produca fenomene spiritiste.

***

Alte cateva date de interes:

Definitia vindecarii spiritiste:

Vindecarea spiritista este un dar al unor mediumi si este exercitata de, si prin influenta fiintelor – spirit descarnate… pentru vindecarea mentala si fizica a bolilor omenirii. Fiintele spirituale combina fortele lor curative cu magnetismul si energia vitalizatoare a mediumului si o transmit pacientului.

Termenii “magnetism” si “forte magnetice”, folositi frecvent de spiritisti au fost imprumutati de la fizicienii italieni Galvani si Volta (sec. XVIII) si prin extindere s-a nascut teoria “magnetismului animal” (care ar fi asemenea unui fluid electric).

Imprumutul unor asemenea termeni din stiinte se va repeta cu frecventa mare in decursul timpului, atractia pentru expresii grandilocvente fiind una din “slabiciunile spiritelor”.

Teoria “magnetismului” a gasit multi adepti in Europa prin 1780 si mai ales in Anglia dupa 1847.

Pe la 1775, Dr. Friederich Mesmer (decedat 1815), medic austriac, a dezvoltat ideea de “magnetism animal”, “somn magnetic”, si inducerea somnului prin “transa magnetica”; aceasta practica s-a numit mesmerism, apoi hipnotism.

***

Cateva date despre hipnoza:

Hipnoza se bazeaza pe supunerea unei persoane vointei si autoritatii alteia, individualitatea persoanei supuse confundandu-se cu a celei care hipnotizeaza. Subiectul (persoana hipnotizata) actioneaza la vointa hipnotizatorului, devine instrumentul lui, facand orice sugereaza inductorul transei somnambulice.

“Cand subconstientul se afla sub hipnoza el devine sesceptibil (deschis) la sugestii din afara…Cum putem fi siguri ca vreun contrabandist astral din lumea spiritelor nu va patrunde in subconstient in starea de transa hipnotica, exercitand arta lui oculta, asa cum face mediumul in transa ?”

(Teoria Reincarnarii de Witte Miller.)


“Hipnoza psihica este cel mai puternic mijloc de sugestie. Ea este impunerea vointei unei persoane asupra alteia si supunerea eului unuia, celuilalt. Cel hipnotizat renunta la discernamantul personal si-si supune autonomia. Dupa ce cineva a fost odata hipnotizat, este mai usor sa fie hipnotizat a doua oara…

(Referat prezentat la Institutul de Igena Mintala, Harding Sanitarium, Worthington, Ohio, 12-15 nov. 1956)


"Hipnoza clinica slabeste garda mintii (vointa), pe cand hipnoza spiritista face un pas mai departe deschizand usa mintii acelor “spirite” de dincolo care pot controla mintea omului…

Dumnezeu a facut din minte o citadela constienta de sine prin inteligenta, ratiune si control moral. Vointa omului este garda, santinela acestei citadele pe care nici Dumnezeu nu o forteaza. O invazie a mintii de catre o alta vointa, supunerea acestei citadele care Dumnezeu a intentionat sa fie suverana si inviolabila este straina conceptului biblic de libertate (liber arbitru) in alegere si responsabilitate. Cand garda se preda invadatorului psihic, citadela este predata, cucerita. Din vechime, aceasta “tehnica de control” a facut parte din repertoriul necromantiei, cum face si astazi."

***

Alte informatii de interes:

1. Vasile Rudan

Aici, LINK http://video.google.com/videoplay?docid=4165921026428730827# , la minutul 25:36, dl. Vasile Rudan spune ca " la nivel profesionist se lucreaza cu comanda programata..."


La min. 25:48 explica ce este aceasta "comanda programata": "Nu sti cu cine sau cu ce comunici, pentru ca exista o comunicare intre tine si ceva..."

La acest aspect cred ca s-a referit si dl. col. Eugen Lungu, in anul 2005. (seful psyops Romania-2005)

Sursele "negre" sunt necunoscute. Noi le acordam credit si "mergem pe mana lor" prin prisma rezultatelor.

Faptul ca dl. Rudan spune ca NU stie cu cine comunica dar comunica arata ce spuneam anterior. Pe frecventele undelor creierului nostru intra in actiune CINEVA sau CEVA.

Desigur, atata timp cat rezultatele sunt reale (pozitive) nu prea ne mai gandim la natura (identitatea) acelei surse care ne releva informatia. Reala dealtfel...

Cred ca in acest sens am putea "sapa" mai mult deoarece, credem sau nu, pot exista si "infractori cosmici".


"Cercetatorul Vasile Rudan ne spune ca testele extrasenzoriale au rezultate maxime atunci cand cerul capata acea intensitate de peste 23.000 de grade Kelvin, perceptia fiind acuta. In anii ’80, Vasile Rudan a coordonat un grup de copii carora le testa aptitudinile extrasenzoriale. Acestia nu constientizau puterile lor deosebite, participand la teste ca si cand ar fi fost jocuri normale. Erau impartiti pe grupe, asezati pe anumite culmi si li se spunea sa transmita prin puterea gandului, de la o grupa la alta, diferite informatii. Aceste transmisii telepatice aveau o mare acuratete cand cerul ajungea la intensitatea maxima. In plus, ei au indicat cu precizie, tot prin perceptie extrasenzoriala, locuri unde se afla vestigii antice, fapt ce i-a uimit pe arheologii care fusesera chemati pentru experiment. De unde stiau? Percepeau informatii ca si cand pamantul le dezvaluia tainele sale. Aici ar trebui amintita alta coincidenta stranie cu denumirile oculte ale civilizatiei sumeriene. „Buzuru“ (Bozioru ), avand ca simbol un triunghi cu baza pe verticala, se referea la un zeu enigmatic „care rezolva secretele din adancuri“, asociat de unii sumerologi cu un zeu al minelor. Era ca si cand acest enigmatic zeu intrase in „rezonanta“ cu micii cercetatori."


http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2856.30.html


2. Vlad Grigorescu (psiholog/paraspiholog/mentalist)

"Inca exista religii care condamna hipnoza dar majoritatea accepta faptul ca poate avea un beneficiu medical. Biserica romano-catolica a acceptat hipnoza in anul 1956. (cum altfel...) Majoritatea religilor mari au acceptat hipnoza si nu au nici o problema cu membrii lor care cauta ajutor in hipnoza sau care o practica. Nu este nimic satanic in hipnoza, este o stare psihologica normala si majoritatea care se impotrivesc hipnozei sunt cei care se tem ca hipnoza poate “dezgheta mintile oamenilor” si ca poate da frau liber adevaratelor ganduri si actiuni ale oamenilor. Aceasi atitudine o gasim si fata de marijuana."

http://adler-romania.ro/e107_plugins/deptdir/deptdir.php?0.show.1.2

http://adler-romania.ro/news.php


3. Lucian Iordanescu

Reclama spiritismului.

In emisiunea "Se intampla acum" de la OTV, din 28 oct 2009, mediumul Nina Petre il pune la punct pe masonul Lucian Iordanescu. IDEI: Un calugar budist manipuleaza paranormal caldura corpului. Detectivii psihici in Romania. Serviciile secrete folosesc paranormali, militari "neconventionali". Scriere sub dictare automata, precum B.P.Hasdeu. Sfaturi pentru mediumi. Nevazatorii au abilitati extrasenzoriale amplificate: Vanga, Valentina Garlea. Spirit si suflet. Premonitii, viziuni in somn. Glasul mintii si vocea spiritului. www.spiritus.ro

http://www.youtube.com/watch?v=DIIdU53dXvw


Parapsihologul Lucian Iordănescu a fost invitat în cadrul emisiunii Acces Direct, unde a vorbit despre întâlnirea pe care avut-o cu Mădălina Manole, în luna mai a anului 2003. Acesta a spus că a fost contactat telefonic de artistă, pentru a stabili o întâlnire în parcul Carol din Capitală. Cei doi s-au aşezat pe o bancă, unde cântăreaţa i-a pus întrebări legate despre blesteme şi efectele lor.

De profesie parapsiholog, Lucian Iordănescu a fost invitat în cadrul emisiunii Acces Direct, unde a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o cu Mădălina Manole în anul 2003. În urma discuţiilor pe care le-a purtat cu artista, acesta a aflat că ea a regretat divorţul de compozitorul Şerban Georgescu, bărbatul pe care l-a iubit, admirat şi respectat.Tim RONIN

Un comentariu:

  1. Specialistii nu s-au intors din moarte ca sa fie siguri de ceea ce afirma... asa ca .. pana atunci... ramane de vazut!


    E.

    RăspundețiȘtergere