sâmbătă, 6 februarie 2010

SCUTUL ANTI RACHETA - JOE BIDEN SI MOSCOVA !



Un rol important in tratativele "scutului", in Romania, l-a jucat vice presedintele SUA, Joe Biden.
Va aduceti aminte vizita sa la Bucuresti de anul trecut:




Ceea ce putini stiu (sau nu-si mai aduc aminte) este ca actualul vice president al SUA, pe numele sau intreg, Joseph Robinette "Joe" Biden, Jr., a mai jucat asemenea roluri (legate de armamanet si strategii) in trecut.



Iata unul dintre ele:



"In 1979, al doilea tratat de tinere sub control a armamentului strategic, SALT II, era gata sa fie ratificat in senatul SUA. Pentru a obtine cele doua treimi necesare pentru a fi aprobat, liderii din senat au vrut sa adauge un amendament, insa aceasta avea nevoie de acordul sovietic. Un tanar senator american, Joseph R. Biden Jr., urma sa plece la Moscova, asa incat conducerea senatului l-a insarcinat sa prezinte chestiunea inaintea ministrului de externe, Andrei Gromiko. Partida de la Moscova era nedreapta: un senator tanar fata in fata cu un diplomat incercat, cu o vasta expereinta.

Gromiko a inceput discutia cu o disertatie elocventa, care a durat o ora intrega, despre cum sovietici s-au jucat intotdeauna (de-a prinsa) cu americanii in cursa inarmarii. A concluzionat un argument puternic in legatura cu faptul ca SALT II ii favoriza, de fapt, pe americani si ca de aceia senatul trebuie sa ratifice tratatul fara ai aduce modificari. Pozitia lui Gromiko fara de amendamentul propus a fost un "niet" hotarat.

Atunci a urmat randul lui Biden. In loc sa se lansesze intr-o disputa cu Gromiko si sa se situeze pe o pozitie absolut contrara, el a vorbit rar si cu seriozitate:
"Domnule Gromiko, sunteti foarte convingator. Sunt de acord cu multe din cele ce le-ati spus. Cu toate acestea ma voi intoarce la colegii mei din Senat si le voi spune ceea ce tocmai mi-ati aratat dvs, unii dintre ei, ca de pilda senatorul Gold Water sau senatorul Helms, nu vor fi prea convinsi, si ma tem ca grija lor fata de ceilalti va cantari greu".

Biden a continuat sa explice ingrijorarea lor. "Dvs, aveti mai multa experienta in domeniu controlului armamentului decat oricare altul inca in viata. Cum m-ati sfatui dvs. sa le raspund ?". Gromiko nu a putut rezista ispitei de ai da cateva sfaturi neexperimentatului tanar american. A inceput sa-l invete ce sa le spuna scepticilor senatori. Biden i-a prezentat unul cate unul argumentele pe care urma sa le infrunte iar Gromiko s-a luptat serios cu fiecare dintre ele. La sfarsit, intelegand poate pentru prima data cat de mult i-ar fi ajutat amendamentul in obtinerea voturilor, Gromiko s-a razgandit si si-a dat consimtamantul."

Interesant, nu ?

Veti observa ca toti acesti "emisari" speciali sunt formati la Universitatea "Georgetown" din Washington DC.

Mark Gitenstein (actualul ambasador al USA la Bucuresti) are doctaratul obtinut la "Georgetown" din Washington DC.


"El este absolvent al Universitatii Duke si si-a luat doctoratul la Universitatea din Georgetown."

"Anterior,
Mark Gitenstein a lucrat timp de 17 ani la Senat, fiind angajat la biroul senatorului, pe atunci, Joe Biden - in prezent vicepresedinte al SUA. In campania pentru alegerile prezidentiale din 2008, Mark Gitenstein a fost consilierul candidatului pentru functia de vicepresedinte, Joe Biden."


Dealtfel intreaga echipa a lui Barack Obama este compusa din persoane care au absolvit (cate ceva) la "Georgetown Universtity".

Vedeti si aceste materiale de aici:



Interesant ca echipa "strategiei scutului" este una condusa de un presedinte laureat al premiului NOBEL !
Cat priveste "reactia" MOSCOVEI (hegel sa traiasca), nu-i bai, o rezolva si pe asta Joe Biden, nu...?!


Cateva poze, la final, sugestive:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu