luni, 2 februarie 2009

Dacii, Zeii, Cultul Soarelui si Nemurirea !




NOI SUNTEM DACI - de la "Grupul Libertatea".

Cartea - Dacii, Intemeietorii Romei.

Autor : preotul Dumitru Balasa





Cartea a aparut la Fundatia Artelor Dor in 1998 avind codul international ISBN 973-97852-0-5. Prefata este semnata de Marian Ratulescu care in cuvinte solid conturate face pe prima pagina a cartii o scurta prezentare a autorului si o succinta dar vehementa aderare la maretia Daciei antice. Tot dumnealui crede ca istoria noastra "s-a dorit potrivnica", dar aceasta rezulta numai din intelegerea locala a fenomenului dacic, rupt de contextul arian-rominesc, pentru ca de fapt istoria spatiului carpato-dunarena este istoria colonizarii lumii preistorice si apoi antice. In acest context, al cuceririi lumii de catre arienii-romini, supravietuirea Daciei, leaganul popoarelor lumii, este un fapt subinteles si nicidecum miraculos.

Cartea contine, pe vreo 70 de pagini format A5, o suita de articole scurte, variind intre un paragraf si citeva pagini. Aceste articole sint uneori grupate tematic, alteori simple citate din diversi autori, de la Jordanes la Eminescu, H. Frisch si multi altii. Ideea generala urmarita este ca pe parcusul ultimelor citorva mii de ani, Dacii vorbeau limba romina primordiala (ariana) din care latinii s-au desprins ca o ramura separata dar strins inrudita dacilor. Nu numai lingvistic dar si cultural, lumea antica sud-estica europeana origineaza in Dacia, centrul a nenumarate popoare rominesti (ariene). Dam in continuare citeva titluri de articole din carte impreuna cu un scurt rezumat si niste comentarii scurte. Vechea Europa.

Din ultimele cercetari arheologice, cel mai vechi popor este cel al dacilor. Vezi dovezile scrise de la Tartaria. Romanii NU AU EXISTAT inainte de -500 decit ca o comunitate minora in jurul Romei. Acestia sint romanii NOI pe cind dacii erau deja romanii VECHI. Localitati ca Romula, Rominia etc. erau expresia ROMEI VECHI, din care a descins ROMA NOUA, cea italica.

Australanthropus Oltenensis. C. Nicolascu Plopsor a descoperit la Bugiulesti in Oltenia prima statiune australanthropopitheciana din Europa. Acestea sint confirmate la 1,8-2,000,000 de ani vechime. Locul in sine facea parte din teritoriul Daciei. La acestea se adauga tablitele de lut ars de la Turdas, Valea Nandrului si Tartaria. Acestea demonstreaza existenta cultului Soarelui la stramosii daci (cult care este central in Veda, va ajunge central in Egipt drept Ra (Sure-ya) si in religia Olimpica).

Dacia - Dokia, slujitoarele Soarelui.

Din surse etnografice, prima regina a Daciei a fost Dacia-Dokia sau Soritza, slijitoarea Soarelui, pe la -3000. Alta regina a fost Hestia-Istia-Vesta sau vestalele, slujitoarele Focului Sacru (Focul, Agni-Ignat este zeul central al Vedei prin care se ajunge la ceilalti zei in procesul arderilor de tot). Vestala a coborit din cer pe un trasnet si era marea preoteasa a Colegiului Fecioarelor (In Veda, Indra este cel care minuieste trasnetul, intotdeauna de partea arienilor). Regatul preistoric Dac avea la baza cel mai de seama cod al lumii antice, Belaginele (bela+logos). Zeita Hestia si Olimpul. Dupa -2500, tracii din Scitia Minor au dus cultul Hestiei (Vestala) pina la Olimp. (Data este mai probabila dupa -1900, secolul marii expansiuni ariene, care pornind din Dacia a cuprins TOATA lumea in urmatorii 1000 de ani).

Grecii erau amestecati cu Tracii si (Hesiod) nu a mai spus neamul din care a provenit ea. (Aici D. Balasu cade in capcana anglo-saxonismului modern care a raspindit in lume incorectul nume de "grec" aplicat lumii antice. Grecii la care se refera D.Balasu SINT tracii care s-au asezat in zona egeana si EVIDENT ca o aveau pe Hestia doar si ei proveneau tot din Dacii vechiului cult al Vestalelor. Hesia nu a fost dusa "grecilor" (Vezi Savescu care, de pe extrema opusa, considera ca "grecii" pur si simplu "au furat" traditiile Dacilor) ci Hesia ERA parte integranta din acei "greci", faimosii Ionieni, poporul regelui Ion). Ultima Mare Preoteasa in Dacia a fost Zalmoxa. Etimologia cuvintului Zalmoxa.

Numele Marelui Preot si rege Dac a fost Zalmoxa din "sal"+"moxa". Salii sint preotii zeilor Daci Marte, Hercule si Apolo. Izvoarele istorice relateaza trei mari legislatori antici, Zarathustra, Zalmoxis si Moise, reprezentantii celor mai vechi si evoluate popoare antice: Iranienii, Dacii si Evreii. (Aici D.Balasu este cit se poate de departe de adevar, poate robul formatiei sale preotesti. Iranienii sint pur si simplu Daci la origine, si inca Daci Tirzii, de dupa -1700 cind Arienii-Daci au atins Persia (si care vorbesc inca cu multe cuvinte rominesti). Iranienii erau pur si simplu un popor nou in antichitate.

Evreii sint CEL MAI NOU popor al lumii antice, mult dupa Iranieni. Vremea lui Avram, cu care incepe neamul evreilor, este dupa -1400, -1300 cind evreii apar brusc in Palestina venind din desert. Regatul evreilor se fiinteaza la -1000, -900 sub regele David si Solomon. La formarea PRIMULUI regat evreu in Palestina, Dacii erau o civilizatie MULTI-milenara ! Toate sursele istorice scrise dovedesc indubitabil ca evreii isi datoreaza cultura mai ales culturii ariene-dace pe care au gasit-o in Palestina antica. ). Diodor din Sicilia, -21, afirma ca: "La arieni, Zatharustes sustine ca o zeita buna i-a dat legile intocmite.

La asa numiti Geti, care se cred nemuritori, Zalmoxis sustine ca Hestia i-a dat legile, iar la iudei Moise spune ca a intrat in legatura cu Iahve". Aceasta afirmatie antica dovedeste ca inca atunci legile teocratice erau crezute a fi provenite din Belaginte. (Aici D.Balasu nu observa linia cronologica care devine linia evolutiva: Belagintele Dace, Avesta Persana, Veda Indiana si Legile lui Moise, care se inscriu in cronolgia arheologica: -xxxx-1900 marea expansiune din Dacia, -1700 asezarea in Iran, -1500 asezarea in India, -1400-1300 aparitia evreilor si inceputul culturii Biblice.

Vezi cartea Dacia Ariana care traseaza paralela Veda-Moise.) Universitatea Zalmoxiana. Sub Zalmoxa, se construieste in Dacia cea dintii scoala cu local propriu, Andronicul. Preotii Zalmoxieni predau teologia, cultul zeului Soare, astronomia si astrologia. Elevii lui Pitagora de mai tirziu si-au facut studiile la Scoala Zalmoxiana. Dupa Platon si Socrate, ina Dacia traiau cei mai invatati medici din lume. Hesyhius afirma ca Zalmoxa "a promovat o invatatura despre un trai nou, mai intelept decit al grecilor". Tot Zalmoxa aintrodus studiul Belagintelor care stau la baza civilizatiei umane.

Victor Aurelius scria ca mama lui Galer (Ler, imparatul Daciei Mari, dupa cucerirea Romei de catre daci, culminata cu mutarea Romei la Bizantia sub Constantin) aduce "sacrificii zeilor de munte ... aproape in fiecare zi si-i primea pe slujitorii sai la mese si ospete".

(Sacrificiile zilnice, la focul lui Agni, sint o constanta a culturii Veda pina in ziua de azi, sub forma Hinduismului). Mama imparatului Aurelian a fost preoteasa a zeului Soare. Mama lui Galer a fost preoteasa la Romula, jud. Romanati. Iordanes (dupa anul +500) afirma ca Belagintele in limba Daca se pastrau inca. Giganticul arbore uman al Daco-Tracilor. Herodot afirma ca "Neamul Tracilor este cel mai mare si mai numeros din lume, dupa cel al Indienilor. tracii au mai multe nume dupa regiuni dar obiceiurile sint aceleasi la toti". (Urmeaza in carte o lista de 180 de ramuri Trace. Eu cred ca de fapt erau cu mult peste acest numar, dar cine sa le fi confirmat vreodata? De multe ori identificarea nomenclaturala se facea la nivel de ... cetate ! cum ar fi Troieni, Lidieni, Carieni, Didineni, Atenieni etc., nume clar confirmate in surse dar care se refera la ACELASI popor, in cazul de mai sus Ionienii regelui Ion.

In limbaj contemporan nu am spune nici macar Ardeleni, Bihoreni, etc. ci de-a dreptul Clujeni, Oradeni etc. si asa mai departe, din sat in sat, intre Cluj si Oradea !). Tracii erau autohtoni in Lidia, Pont, Galatia, Pamfilia, Pisidia, Cilicia, Siria, Palestina, Arabia, etc. (Dacii-arieni nu numai ca traiau in Palestina, dar AU DAT NUMELE Palestinei si au fondat faimosul Ierusalim, origine confirmata chiar in ... Biblie ! Vezi Dacia Ariana).

Afirmatia ca daco-getii au disparut este o grava eroare de istorie universala. O limba majoritara nu moare ci evolueaza. (Toate limbile Romantice plus Greaca, Iraniana si mai multe limbi Indiene sint dovada vie a acestui fapt. Vezi Noi Nu Sintem Latini. D. Balasu nu aduce argumente tehnice ale continuitatii limbii Dace-Ariene, dar aduce argumente culturale, de bun simt si logice care au lipsit din repertoriul lingvistilor din ultimii 200 de ani. Aici nu putem da vina pe nimeni, cit timp noi insine i-am ingropat pe Daci de vii. Sa spunem clar tuturor din jurul nostru ca Dacii sint inca vii si nevatamati, in toata Romania si imprejurimi, acolo unde au fost de la inceputul istoriei.

Pe plan personal nu trebuie sa lupti cu mapamondul, doar cu tine insuti si cercul tau apropiat: daca faci asta, ti-ai facut o datorie Universala, cu urmari Universale. Schimbarea lumii incepe cu tine. )

Cartea Dacii, Intemeietorii Romei dovedeste o larga deschidere catre istorie a autorului Dumitru Balasa, o adinca apreciere a trecutului maret al Daciei, trecut care abia acum incepe a fi cunoscut, precum si o adevarata venerare a poporului si limbii romine. Venerarea nu provine dintr-un simplu patriotism desuet ci din profunzimea unui suflet care a inteles maretia Daciei ariene, izvorul uman, lingvistic si cultural al lumii antice. Cine crede ca istoria Rominimului a inceput acum 1900 de ani, dupa cucerirea Daciei, nu are cea mai elementara intelegere a Spiritului istoriei.

Cine crede ca limba Romina s-a format in ultimii 1700 de ani, de la retragerea Romana incoace, nu are cea mai elementara intelegere a Spiritului evolutiei limbilor umane. Cine reuseste sa treaca de orbitoarea stralucire a Romei latine, ajunge sa vada Adevarul zdrobitor: lumea de azi, asa cum o stim, origineaza din Dacia strabuna, incluzind faimoasa ...

Roma.________________________________________________________________
Suntem urmasii unei mari civilizatii.Asta trebuie s-o stim si s-o aflam cu totii.Ne-au ascuns acest adevar pentru a uitand radacinile noastre, sa uitam cine suntem si ce putem face.

Noi suntem ROMANI, suntem Geto-Daci, cea mai puternica ramura din marele imperiu hiperboreean.

In noi sta ascunsa o puternica zestre ancestrala, a zeilor care au coborat prima data pe Pamant, civilizand teritoriul muntilor Carpatii.

Sa inviem in noi Spiritul Dacului Liber.Sa o facem, caci Stapanii Lumii se tem de Dacii LIBERI.Se tem de zestrea ancestrala ce o avem.De ce credeti ca tot asistam de-a lungul istoriei la lovituri impotriva noastra.De ce credeti ca de 2000 de ani tot platim un pret impus.Au trecut doua razboaie mondiale peste noi si am fost gasiti mereu vinovati.Ni s-a impus comunismul prin intelegerea de la Yalta.Apoi prin intelegerea de la Malta ni s-au schimbat stapanii.Si actual ni se cere sa intram in Europa.noi, poporul care a dat viata Europei.

NOTA:
1
nu doar noua ni s-a impus comunismul, ne-am gasit geografic aici unde alaturi de alte zeci de state, am suferit din cauza comunistilor.
2
Cine sunt acei zei care ne-au lasat zestrea ancestrala..., ce este aceasta zestre ???
3
Preotii zamolxieni practicau sacrificiul uman, teologia (care ?!), cultul zeului soare !!!, nemurirea sufletului, astronomia si astrologia...
4
Stapanii din umbra nu ne ataca doar pe noi, urmasii geto-daci, ei ataca pe tot pamantul...
Toate astea trebuie explicate si intelese..., sunt de acord ca putem fi urmasii dacilor, etc...dar cum ne „impacam” cu sacrificiul uman, teologia nemuririi sufletului, cultul zeului soare, astrologia...?!

Cultura lui Avram (evreii) apar mai tarziu deoarece raportul biblic ii situeaza pentru o perioada de peste 400 de ani ca fiind „robi-sclavi” in Egipt. Dupa iesirea din Egipt (prin Moise), ei se formeaza ca si natiune in urma unor situatii destul de delicate..., lupte, teocratie, poporul cere monarhie, dupa modelul statelor din jur, unii incep sa se inchine la zeul soare, tot dupa modelul statelor din jur si dupa religia din Egipt, etc...

Pot admite ca sunt fiu de geto-dac din pct. de vedere fizic, genealogic, etc..., dar din punct de vedere religios (spiritual), potrivit credintei timpului (sacrificiu uman, cultul soarelui, nemurirea sufletului, etc.), nu pot afirma decat ca stramosii mei geto-daci erau total gresiti...!!! Ei se inchinau la ceea ce nu cunosteau..., intotdeauna in „spatele” zeului Soare s-a aflat Diavolul iar acei zei ( azi extraterestrii) care se coborau pentru a ne lasa „zestrea ancestrala”, nu erau altceva decat dracii din marea „armata” a diavolului...!!!

Cultul zeului Soare si credinta in nemurirea sufletului intotdeauna s-au gasit in toate marile imperii ale timpului, fie ca vorbim de egipteni, babilonieni, medo-persi, greci sau romani...
In spatele acestei religii, ca fiind zeul Soare, nu se gasea nimeni altcineva decat Diavolul (satana) care a incercat, de la intemeierea lumii, sa convinga ca el, omul, este nemuritor si ca daca ar trebui sa te inchini la ceva, acel ceva nu poate fi decat „Soarele” care, mai tarziu, devine si zi de inchinare ca si contrafacere la ziua de inchinare stabilita (aleasa-sfintita) de Dumnezeu...
In limba engleza (si nu numai) ziua de duminica isi pastreaza denumirea de „Sun Day”, adica tradus in lb. Romana, „Ziua Soarelui”...!!! zi in care, ciudat, marea majoritate a celor care-si spun „crestini”, se inchina...!!!

Vezi „De la Shabat la Duminica” !

Daca „zeii” se vor cobora iarasi din „ceruri”, sa zicem, in jurul anului 2012..., vom constata un lucru interesant...ei, zeii, vor incuraja, potrivit agendei lor, lumea intrega in „doctrina” nemuririi sufletului si a cultului zeului Soare, prin actiunea de convingere a omului ca el este nemuritor si prin sustinerea proiectului de „lege duminicala”, care, asa cum am aratat, in lb. Engleza, isi pastreaza denumire de „legea zilei soarelui” (Sun Day Law).
Deci cele doua mari minciuni (manipulari) ale viitorului apropiat (2012) pot fi: nemurirea sufletului si cultul soarelui !!!

Prin urmare, ceea ce s-a intamplat se va repeta iarasi. Zeii (Dracii) vor cobora din cer iarasi (poate cu OZN-uri sau fara), pentru a „ajuta” omenirea intr-o perioada sensibila, o perioada de criza planetara...!!!

Nota:
Cultul soarelui :

In panteonul zeilor, se distinsese unul mai proeminent, zeul soare. La canaanitii vechi, se numea Baal; la greci, era Helios sau Apollo; la egipteni era Ra sau Serapis; la persani, era Mithra sau Demeter; iar la latini, era Sol.

Nero a fost primul cezar care a ridicat cultul soarelui mai presus de al altor zei. In jurul anului 60 AD, el ridica "Colosus Neroni", o statuie a soarelui, care insa purta chipul lui.

Trupele lui Vespasian (70 AD), cele care s-au intors de la nimicirea Ierusalimului, luasera obiceiul sirian de a se inchina spre rasarit, ca sa adore soarele-rasare.

Hadrian (135 AD) se identifica din nou cu cu soarele. A pus sa se bata monede cu chipul sau in felul soarelui. Deranjat ca in Roma altcineva era infatisat ca soare, adica Nero, Hadrian porunceste sa i se dea jos chipul "Colosului Neroni" si sa-i puna in schimb chipul sau.

Tertullian spunea, in jurul anilor 200, ca marele circ din Roma era consacrat soarelui. Aici se inchina tot poporul Romei, pentru ca socoteau ca, pentru un zeu atat de slavit cum este soarele, nu-i potrivit sa aiba alt acoperis decat cerul.

In 215, Caracala instaureaza cultul soarelui drept cult al imparatului. Intr-una din termele lui s-a descoperit o inscriptie: "Unul este zeul Serapis, Helios. El e stapanul universului." Cultul soarelui inghitise aproape toate celelalte zeitati, intr-un fel de ecumenism.

Pe timpul lui, numele lui Mitra se romanizeaza si devine Sol Invictus, soarele biruitor, invincibilul.

Imparatul Heliogabal , de origine siriana, introduce in jurul lui 220, drept cult oficial numai pentru Roma, cultul lui Sol Invictus.

Imparatul Aurelian , in 270, extinde cultul soarelui, Sol Invictus, drept cult oficial pentru intregul Imperiu Roman.

Constantin cel Mare , pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, impune pazirea "prea onoratei zi a soarelui" ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.:

"Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole."

2 comentarii:

  1. Este posibil ca dracii sa fie in mintea ta deoarece
    MINTEA
    Un instrument foarte puternic, aşa de puternic încât necesită atenţie şi conştientizare pentru folosire Pentru că aşa cum poate fi folosit pentru a crea capodopere de frumuseţe şi armonie el poate fi folosit şi pentru a crea monştri de dizarmonie şi suferinţă.
    Mintea fiinţelor umane, mintea noastră e un instrument extraordinar de puternic deşi foarte simplu ca funcţionare de bază Însă, enorma sa putere, împreună cu simplitatea cu care poate fi gestionată şi cu o anumită inconştienţă a potenţialităţilor sale, poate să dea formă şi să alimenteze chiar şi ce nu intră în planurile noastre.
    Ceva ce, în loc să ne susţină, ne suge de energie. Ceva ce în acest moment stăpâneşte asupra majorităţii oamenilor de pe această planetă.
    Situaţia aparent normală a minţii la majoritatea fiinţelor umane în ceea ce priveşte procesul educativ realizat de proprii noştri predecesori înţeles ca un instantaneu al activităţii sale într-un anumit moment, este aceasta… ________________________
    Practic, noi toţi, indifferent de ţară, sex, vârstă ,cultură manifestăm aceste caracteristici. Cu toţii.
    Intensitatea sa poate varia în funcţie de anumiţi factori culturali precum, educaţia primită sau valorile morale ale societăţii în care ne-am născut.
    În fapt, există culturi şi societăţi care nu dezvoltă automat aceste caracteristici. Mai mult, ea poate fi mai mult sau mai puţin accentuată în funcţie de caracteristicile personale.
    Însă, după un anumit moment, de obicei, după prima copilărie activitatea mentală considerată normală a unei fiinţe umane devine aşa ceva... ____________________
    http://documentare.digitalarena.ro/sfidatorul-lo-sfidante-2009/

    RăspundețiȘtergere
  2. normal domnule parinte ca toate religiile acestea nu au rost deoarece exista un singur dumnezeu dar fiecare trebuie sa respecte religia altcuiva ori voi in numele lui dumnezeu a-ti comis cele mai mari genocide inducand lumea in eroare ca de fapt erau draci peste tot de fapt dracii si lupii in piei de oaie ghici cine sunt ...

    RăspundețiȘtergere